7 Ağustos 2013 Çarşamba

Nasa Ay'a Gitti mi?

Sene 1969 aylardan Temmuz hava sıcak mı sıcak Nasa diyor ki bir şeyler yapmamız lazım Uzaya ilk cisimi Ruslar gönderdi, uzaya ilk insanı Ruslar gönderdi. Elimizde ne kaldı bir Ay kaldı kardeşlerim e o zaman Ay'a ilk insanı biz göndermek zorundayız, yoksa sittin sene Ruslar'ın ağız kokusunu çekeriz bak gördün mü Ay'a bile ilk biz ayak bastık, siz de Nasa masa paşa paşa avutun kendinizi hey yavrum hey diye dalga konusu oluruz, dünya bize güler.

Sonuç olarak, Neil Armstrong ve saz arkadaşları ki 3'ü de 39 yaşında sebebi malum bunlar tertip yani Nasa'da dönem arkadaşları o yüzden 1930 doğumlular neyse işte gidiyorlar Ay'a ilk adımı atarken Nasa'nın süpersonik kamerası kayıtta HD değil tabii ki o zamanlar bu teknoloji bile yok ama Ay'a ayak basıyorlar düşün yani neyse Armstrong o meşhur benim için küçük fakat insanlık için büyük bir adım diyerekten iniyor Ay'a ve Abd Rusya'yla durumu 1-1 yapıyor uzay ligi derbisinde. Ne hikmetse sene 2013 yani aradan tam 44 yıl geçmiş durumda, fakat bir daha Ay'a giden olmadı Nasa ise zamanında milyar dolarları aşan harcamalar yaptığını ve bu kadar külfetli bir projeye tekrar girmenin anlamlı olmayacağını söylüyordu. GTA Vice City oynayanlar bilir 2 şehir arasındaki adada bir film stüdyosu  satın alabiliyorsunuz ve stüdyolardan birinin içinde bu meşhur apollo 11 aracı ve Ay'a dikilen bir amerikan bayrağı var güzel bir gönderme yapmışlar Nasa'ya yani yemezler demişler bir anlamda.

İşte malum kandırmacanın 2009'da Nasa tarafından yayınlanan bir kaç fotoğrafı: Ay'da yerçekimi Dünya'dakinin altıda biri kadardır derler ama maşallah ayak izleri o kadar derin ki.
Buzz Aldrin Bayrağı İzlerken
Apollo 11 Uzay  Aracı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder